Šéfkuchár odporúča netradičnú kombináciu bravčovej panenky, syra, červeného vína a čokolády.
Bravčová panenka v bylinkovom kabáte na zelerovom pyré s parmesánom, restovanými hubami na masle a redukciou červeného vina a čokolády
Suroviny: 200 g panenka, 100 g zeleru, 100 g zemiakov, 100 g huby, maslo, bylinky, tuk, soľ, korenie, cesnak, 4 cl červeného vina, 5 g 80% čokolády, 30 g nastrúhaný parmesán
Postup: Panenku sprudka opečieme, osolíme, okoreníme a dáme do vyhriatej rúry 200 stupňov na 6-8 min.
Očistený zeler a zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, vyšľaháme na kašu a dochutíme.
Po upečení panenku obalíme v čerstvých nasekaných bylinkách bazalke, kôpre, pažítke a petržlenovej vňati.
Nakrájané huby orestujeme na masle a dochutíme soľou, korením a cesnakom.
Víno zredukujeme približne na 1 polievkovú lyžicu a pridáme čokoládu.
Dobrú chuť praje Rado Kubalák, Penzión Pohoda, Krušetnica